Juhuhu, gremo v nov vrtec

Leto 2022 je naši družini prineslo veliko izzivov. Po dveh letih obiskovanja vrtca v Ljubljani bo čez dva dni Mark zakorakal v čisto nov vrtec na Gorenjskem. Nahrbtnik je že pripravljen na nove, nepozabne dogodivščine. Z vami pa delim nekaj nasvetov za izdelavo in materiale, ki sem jih uporabila.

Že prvo leto sem mu za vrtec zašila nahrbtnik. Je malo manjši, a ravno prav velik, da v njem lahko prenašamo umazana in čista oblačila ter kakšno igračo.

Priznam, da kljub številnim torbicam, ki sem jih že zašila pred tem, je bil nahrbtnik čisto nov izziv.

Kroj sem narisala sama. Pozorna sem bila na to, da nahrbtnik ni bil prevelik za 1-letnika. Glede same velikosti sem ti pomagala kar z našim modelom. Premerila sem mu širino in dolžino hrbta, ter velikost nahrbtnika prilagodila meram. Veliko časa sem posvetila tudi izbiri materialov. Iskala sem materiale, ki so vodoodporni, prijetni na otip ter praktični za samo uporabo. Ker je po dveh letih in nešteto pranjih nahrbtnik še vedno kot nov, je bila izbira materialov očitno prava.

ZUNANJOST: Tkanina za tende, Hanko

VIR: Svetmetraže

ŽEPEK: Jersey

NOTRANJOST: Bombaž, poplin, geometrijski

VIR: Svetmetraže


Vse materiale sem pred šivanjem oprala. V hrbtišču in na naramnicah sem dodala še mehko polnilo.

Seveda v nahrbtniku ne sme manjkati tudi vrečka za umazana oblačila. Prvi dve leti so nam dobro služile vrečke iz materiala za nahrbtnik. Ker se impregnacija s časom spere, novo šolsko leto prinaša tudi nove vrečke.

Zunanjost je iz poplina, ampak Tačkam se pač ne moreš upreti. Zato sem v notranjost zašila vodoodporno tkanino.

Dodala sem še vrvico in regulator ter krajši trak, ki služi kot obešalo za vrečko ali pripomoček, ki mi omogoča, da vrečko zložim v čisto majhen klobčič.

NOTRANJOST: Tkanina vodoodbojna

VIR: Svetmetraže

ZUNANJOST: Tačke poplin

VIR: Svetmetraže

Kako se obnese ta kombinacija materialov vam poročam po nekaj pranjih.

Markov nahrbnik je tako pripravljen in vsi skupaj se že veselimo novih prijateljstev in spominov, ki jih bo prineslo novo šolsko leto.

Naj bo novo šolsko leto tudi za vas lepo in ustvarjalno.

✑ Prispevek ni sponzoriran.