Samo tvoja skodelica

Prihajajo hladnejši dnevi, ko se še kako prileže skodelica čaja, vroče čokolade ali kave. Topli napitki pa so še bolj slastni, če so servirani v unikatnih skodelicah. ? ? Nekaj super idej za drugačne in lepe skodelice je predstavila ? Eleanna Kotsikov.

Čas izdelave 15 min Zahtevnost ? (zelo lahko)

Pripomočki

  • porcelanasto skodelico
  • flomaster za porcelan s tanko konico       //predlog za ?️
  • idejo za poslikavo ?

Postopek

Izberite geometrijsko obliko, ki bo krasila vašo skodelico. Da bo delo lažje, je Eleanna pripravila šest vzorcev za navdih ali uporabo.

 

Za izdelavo je ustvarjalka izbrala grafično predlogo št. 3. Aplikacija na skodelico je res preprosta.

Najprej ustvarite nekaj navpičnih pikčastih črt okoli vaše skodelice. Debelina pike naj bo cca 0.4 cm, razmak med pikčastimi črtami pa 1 cm.
Ob črte dodajte kroge različnih velikosti. Kroge narišite na obe strani vrstic v naključnih položajih. Ne skrbite preveč, če krogi niso popolni.
Kroge napolnite s črnilom in po želji porišite še ročaj.

Ko ste s porisavo zaključili, počakajte da se marker posuši in … na zdravje:-)

Nasveti za ustvarjanje:

✏️ Preden začnete uporabljati svinčnik za porcelan ga dobro pretresite in potisnie navpično na kos papirja da se sprosti ustrezna količina barve.
✏️ Med riasnjem naj bo svinčnik vedno pravokoten na površino. Le tako bo iz njega enakometro iztekala barva.
✏️ Ojoj! Napaka? Ne skrbite. Dokler je črnilo še mokro, lahko napake odpravite tako, da porisavo obrišete z mokrim robčkom. Predenj rišete naprej naj se površina posuši.

? Ideja je bila zanimiva, zato sem jo z veseljem delila z vami. Avtorica ideje je navedena v zapisu. Slike so last ustvarjalke.

Dodaj odgovor