DIY: podloga za fotografiranje novorojenčka

Podloge za slikanje novorojenčka so zadnje čase precej “in”. Če so tudi uporabne, vam povem čez nekaj mesecev. ? Se pa verjetno strinjate, da so super kjut in da skoraj ne smejo manjkati v naboru pripomočkov za ohranjanje spominov na naše sončke.

Ker nikjer nisem našla podloge, ki bi mi čisto ustrezala, sem se odločila, da jo naredim kar sama.

Zagotovo imate tudi vi doma eno veliko belo rjuho – splača se pobrskati po omarah vaših staršev ?. Potrebujete le še obstojno pisalo za tekstil in idejo … ter seveda nekaj časa.

Toliko o teoriji. Sedaj pa se lotimo dela. ?

Čas izdelave cca 30 min Zahtevnost ?⚪⚪⚪⚪

Material 

  • pisalo za tekstil
  • velika bela rjuha

Pripomočki

  • ideja ?
  • beli listi
  • škarje
  • svičnik

Postopek

Na papir zarišite svojo idejo in jo izrežite. Na belo rjuho, ki ste jo predhodno oprali, razporedite vse elemente. Ko boste z razporeditvijo zadovoljni, začnite z risanjem.

Predlagam, da vse elemente najprej obrišete s svinčnikom. Tako imate možnost popravkov in dopolnitev. Ne skrbite, če se zmotite. Svičnik bo ob naslednjem pranju izginil.

Če vam je všeč slončkova predloga, si jo lahko naložite tule.

Ko ste s svojo skico zadovoljni, vse linije narišite še s pisalom za tekstil. Priporočam, da pisalo ob vsaki novi “osvežitvi” – t.j. ko ga malo pretresete in napojite konico – vedno znova najprej stestirate na papirju, saj se vam lahko zgodi da bo začetna linija debeljša od ostalih.

Ko ste z risanjem zaključili pustite, da se pisalo dobro posuši. Nato vse zarisane črte dobro utrdite z likalnikom. Pri utrjevanju si lahko pomagate s slojem peki papirja.

Rjuho še enkrat operite na največ 40 stopinj in vaš projekt je zaključen. Potrebujete le še vašega sončka in unikatno ustvarjanje spominov se lahko prične.

Želim vam obilico lepih fotografij vaših navihančkov.

Dodaj odgovor