Zabava s kroglicami iz stiroporja

Ta teden sva z Markom pripravila pravo zabavo s kroglicami iz stiroporja. Zabavala sva se ob ustvarjanju, pa tudi ob pospravljanju. Tako so v dobri uri nastale pisane dekoracije, poleg tega pa sva malo ponavaljala še barve. No, edina “slaba” stran najine zabave je ta, da smo kroglice lovili po stanovanju še naslednji dan. ?

Zahtevnost?Starost otroka20 mesecev

Material 

  • tekoče lepilo
  • jajčka iz stiroporja
  • barvne kroglice iz stiroporja

Pripomočki

  • posodica za lepilo
  • večja posoda za kroglice
  • čopič

Postopek

V manjšo posodico zlijete nekaj lepila. V večjo stresete kroglice iz stiropora.

Midva sva sicer najprej poskusila jajček namestiti na stojalo za barvanje jajčk in lepilo namazati s čopičem. Po prvem poskusu se je izkazalo, da je lažje, če jajček pomočiva v lepilo in nato v kroglice.

Jajčka sva pustila, da se posušijo. Postopek bova na nekaterih ponovila še na drugi strani, da bodo v celoti odeta v kroglice.

Pri iskanju materiala za ustvarjanje sem naletela tudi na zajčke in jajčka iz pene. Ker je bilo ustvarjanje s kroglicami zelo zabavno, sva se lotila tudi tega. Določene dele sem namazala z lepilom, Mark pa jih je posul s kroglicami. Tako so nastali res luštne dekoracije, ki jih bova obesila na vejice mačic.

Ker je kar precej kroglic še ostalo, jih bova zagotovo še uporabila pri kakšnem drugem projektu, saj je ustvarjanje zelo preprosto in zabavno.

?️ Kroglice, lepilo in stojalo za jajčka sem kupila v TEDI-ju. Jajčka iz stiroporja pa sem dobila v PEPC-u.

? Prispevek ni sponzoriran.