Oliver, dobrodošel

Pred točno tremi tedni se nam je pridružil četrti član družine, naše veliko sonce, ki sliši na ime Oliver. Pred njegovim rojstvom sem, tako kot za Marka, poiskala nekaj spominskih izdelkov, ki nas bodo vedno spominjali na vse začetke v življenju našega fanta.

Ni res, da je eno samo sonce
in da samo ono greje.
Sonc je na Zemlji in nebu,
da jih nihče ne prešteje.

Tone Pavček

POSEBNA TETRICA IN TABLICA Z IMENOM

Tudi mene je navdušil trend spominskih tablic z imenom novorojenčka. Poiskala sem takšno, ki je zaokrožila celotno sporočila ob rojstvu, ki so ga prejeli naši najbližji.

V tetrico z motivom vesolja sem se zaljubila že pri Marku. Takrat je ni bilo na zalogi, zato sem si obljubila, da jo kupim za drugega otroka.

Tematika tablice z imenom pa se je zgodila čisto po naključju. Med iskanjem sem ugotovila, da večina izdeluje precej podobne izdelke. Zato sem bila še toliko bolj vesela, ko sem našla našo “vesoljsko” tablico. Prijazna ustvarjalka Maša iz Kikiboxa mi je prisluhnila in prvoten izdelek prilagodila mojim željam.

Tetra plenička Aden+Anais (www.malizakladi.si) in tablica z imenom Kikibox (www.kikibox.si).

SPOMINSKE KARTICE

Pri iskanju spominskih kartic sem se želela držati preverjenega formata. Iskala sem kartice, ki sem jih imela že pri Marku. A kaj hitro sem ugotovila, da Milestone kartic ni več mogoče dobiti. Zato sem šla v lov. Iskala sem unikatne kartice, a primernih in všečnih nisem našla. Tako sem se dločila, da bom posegla po karticah, ki sicer niso unikatne, a mi zaradi preprostosti omogočajo veliko več kreativnosti pri fotografiranju.

Spominske kartice sem našla pri Sonček telegrami (www.soncektelegrami.si).

ALBUM SPOMINOV

Vse mejnike sem že pri Marku vpisovala v knjigo, ki je izšla pri založbi Učila – Dobrodošel, dojenček. Vsebuje ravno prav mejnikov in prostora za vse tisto, kar bom čez nekaj let z veseljem spet prebrala. Ker dobrih in preverjeni stvari ne menjam, sem se tudi tokrat odličila zanjo.

Če pri karticah mejnikov nisem imela sreče, je bilo tu drugače. Knjigo sem namreč iskala skoraj celo nosečost. Vedno, ko sem šla mimo kakšne knjigarne, sem šla preverit, če jo imajo. Preverjala sem tudi stare zaloge, pa iskala na spletu, … a brez sreče. Ko sem se nekaj tednov pred porodom sprijaznila, da moram najti drugo knjigo pa sem doživela presenečenje. Ob obisku knjigarne in točnem seznamu pomembnih mejnikov in stvari, ki jih knjiga mora imeti, sem na moje veliko presenečenje na polici zagledala moj prvotni izbor. Knjigo, ki sem jo tako vstrajno iskala je prišla iz tiskarne le nekaj dni pred mojim nakupom. Seveda, sem jo brez razmišljanja nemudoma vzela. In priznam, knjiga mi je tako všeč, da če bi imela v načrtu še kakšnega malega člana v prihodnosti, bi si verjetno kupila kar dve.