Adventni koledar za otroke

Vsako leto se veselim adventnega koledarja in odštevanja do božiča. In vsako leto izdelam adventni koledar, v katerem je vedno prostor za kakšno lepo misel, majhno darilo in obvezen dodatek – čokoladico. Saj veste … čokoladica na dan pričara nasmeh za cel dan. ☺

A letos je vse drugače. Tokrat naš koledar ne bo imel čokoladic. Odločila sem se, da sladka jutra zaenkrat nadomestim s kako bolj zdravo predbožično razvado. Zato bomo z Markom do božiča odštevali s prav posebnim adventnim koledarjem. Vsak dan bo naša smrekica iz filca bogatejša za en okrasek.

Moram pa priznati še nekaj. Ne samo, da bo koledar brez čokoladic. Po dolgem času ne bo narejen doma. V tem nenavadnem času, se ni bilo možnosti odpraviti v trgovino in v miru izbrati vseh materialov in dodatkov za izdelavo. Tam se rodijo ideje. Tam se oblikuje končna slika izdelka. In vse to je del mojega ustvarjalnega procesa, ki ga na spletu na žalost, ni mogoče dobiti. ♡ A nič zato. Časa za ustvarjanje bo še dovolj in odštevanje do božiča pa zato ne bo nič manj zabavno.

Med iskanjem našega adventnega koledarja sem naletela na še nekaj čudovitih ustvarjalnih idej, ki jih moram deliti z vami. Mogoče med naštetimi najdete kakšno zase in za vaše škrate.

Adventno drevo

Drevo iz lesa
Na izrezano drevo z vročim lepilom prilepite ščipalke za perilo. Otrok lahko vsak dan izdela nov okrasek, ki ga pripne na ščipalko. Okraske lahko spečete tudi iz testa ali oblikujete iz mase, ki se posuši na zraku.

Drevo iz filca
Iz filca izrežete drevo. Na mesta, kjer bodo nameščeni okraski prišijete ježka ali gumb. Nato izdelate še okraske iz filca, ki jih otrok dan za dnem pripenja na drevo.

Drevo iz papirja
Na večji, malo trši papir narišete drevo. Na mesta, kjer bodo nameščeni okraski napišete številke. Vsak dan na to mesto otrok prilepi okrasek, ki ga je izdelal. Ko je drevo zapolnjeno z okraski, se prazniki lahko začnejo.

Za pomoč in ideje pri izdelavi dreves iz filca in papirja ter okraskov, priporočam skok na Etsy. Tam najdete čudovite in preproste ideje ter kroje za obeske in adventne koledarje v obliki snežaka, severnega jelena, medenjakove hišice, itn …

Bo letos božiček imel brado?

? Mommymusings

Seveda. Če mu jo bo vaš škrat vsak dan lepo negoval.

Adventni koledar natisnete na karton. Lahko uporabite tudi navaden papir, vendar ne bo tako trden in ga bo težje obesiti. Na karton pritrdite vrvico.

Od 1. decembra dalje vsak dan na datum zalepite vato. Ko bo Božiček imel polno brado pomeni, da morate pripraviti piškote in mleko, ker pride na obisk.

Knjiga nalog za vsak dan

Že nekaj časa nazaj sem na spletu našla knjigo nalog za vsak dan. Tudi ta ideja je super, ko so otroci malo večji. Svoj izvod si lahko pretočite tu.

Dodaj odgovor