DIY: platno za fotografije

Kdaj ste zadnjič razvili kakšno fotografijo? ? Sama se trudim, da to storim sem ter tja. Ugotovila pa sem, da bom pri tem še bolj vestna, če bodo fotografije dobile svoje mesto tudi v najinem domu. In tako je nastalo platno za fotografije. ?

Izdelava je hitra in enostavna, fotografije pa lahko umeščate kot si želite. Brez vrtanja, izbora okvirjev in še česa. ? ??

Čas izdelave cca 15 min Zahtevnost ?⚪⚪⚪⚪

Material 

  • slikarsko platno
  • vrvica
  • risalni žebljički
  • lesene sponke za fotografije

Pripomočki

  • škarje
  • pisalo

Postopek

Izberite slikarsko platno po vaši meri. Jaz sem izbrala platno velikosti 100 cm x 100 cm, da lahko na njem ohranim čim več spominov in ga brez težav dopolnjujem kar se da redno.

Vrvico sem začela navezovati v levem zgornjem kotu – nadaljevala proti desnemu. Začetek vrvice sem dobro zatrdila z dvema risalnima žebljičkoma. Navezovanje sem nadaljevala vzdolž platna, vsako linijo pa sem dobro zatrdila z risalnim žebljičkom na hrbtni strani platna.

Ko sem prišla do konca sem postopek ponovila še enkrat v obratnem vrstnem redu. S tem sem dobila bolj gost preplet vrvic. In s tem dobila veliko možnosti za umeščanje fotografij.

Ker sem želela ob (skoraj) vsaki fotografiji ohraniti tudi spomin kje in kdaj je bila posneta, sem izbrala sponke, ki imajo na eni strani luštne oblačke na katere se lahko piše. Če tega ne želite, si lahko izberete čisto preproste lesene (ali pa raznobarvne) ščipalke.

In to je to – vaše platno za ohranjanje spominov je pripravljena. Preprosto, se strinjate? ?

Dodaj odgovor