Indijanski šotor za otroško sobo

Že nekaj časa sem občudovala čudovite indijanske šotore za otroške sobe. Vedno so se mi zdeli simpatično zatočišče za malčke. Ker je Mark zelo aktiven fant, je bil že čas, da sobico malo nadgradimo in jo prilagodimo njegovi igri. Seveda je v njej našel prostor tudi indijanski šotor. ⛺

Zaradi majhnosti sobe je bila edina možnost da se šotora lotim kar sama. Na trgu so šotori običajno veliki (vsaj) 100 cm x 100 cm, kar nam ne ustreza. Tako sem zavihala rokave in se lotila načrtovanja. Po enem mesecu in pol raziskovanja, risanja in načrtovanja je projekt uspel. Več kot uspel. Nad šotorom ni navdušen samo Mark, tudi jaz z veseljem zvečer v njem berem pravljice za lahko noč. ✨?✨

POSTOPEK

SPODNJI DEL
Na veeeelik papir sem narisala obliko spodnjega dela šotora. Zaradi lažje predstave in gradnje šotora v naslednjih fazah je bil ta načrt kar v realnih merah.

MATERIAL
Izbrala sem material Minimat, ki je ravno dovlj “težak” da lepo pade. Pa tudi cena je, glede na količino ki jo to potrebujete, zelo sprejemljiva. ?

ŠIVANJE
Pri šivanju plašča sem si pomagala z navodili, ki so jih pred leti objavili na blogu Sveta metraže. Kljub temu, da so si stranice našega šotora neenakomerne, je bil postopek enak.

Ideja o samih žepkih za palice, se je izkazala za odlično in jo priporočam tudi vam. Stranice šotora so zaradi žepkov res na svojem mestu, pa še tla so zaščitena pred morebitnimi poškodbami. ?

PALICE
Moj zlati očka, ki je mojster za vse in izvajalec vseh mojih ustvarjalnih idej za katere sama nimam znanja, pripomočkov in materiala, je narezal in obdelal lesene palice. Ker so stranice šotora neenakomernih dolžin, jih je v spodnjem delu povezal še s kovinsko palico. Izkazalo se je, da je zaradi same oblike to nujno za doseganje stabilnosti šotora.

Palice sem v vrhu povezala še z vrvico in tako je nastal čudovit indijanski šotor, ki sem ga nadgradila še z dodatki.. ?

DODATKI

VELIKA BLAZINA
Namenjena je bila poletni sedežni garnituri iz palet, ki je nismo nikoli naredili. Sedaj je svojo mesto našla v šotoru.

BLAZINA LEVČEK
Naročila sem jo na Ali Expressu. Odlična kakovost in res simpatičen design.

OBROBNA BLAZINA Z ZVEZDICAMI
Tudi blazina za dojenje je dobila svoje mesto v šotoru. Izkazalo se je, da je kot notranja obroba oziroma naslonjalo, več kot odličen oddatek.

LUČKE
Lepo zakrijejo vrvico, ki povezuje vse palice med seboj, zvečer pa je to odlična popestritev ob branju pravljice za lahko noč.

Dodaj odgovor