DIY: kvačkana košarica

Že nekaj pomladi se tudi sama polotim pomladanskega čiščenja. Stanovanje zadiha, znebimo se balasta in stvari, ki jih res ne potrebujemo. Imamo pa tudi izgovor za nova ustvarjanja. ?

Ker najina kopalnica ob prihodu novega člana potrebuje tudi nekaj sprememb, sem se lotila kvačkanja priročnih košaric za raznorazne spreje in pripomočke, k jih uporabljava vsak dan, pa zanje ni prostora v kopalniški omarici.

Čas izdelave cca 3 ure Zahtevnost ??⚪⚪⚪

Material (za dve košarici)

  • 1 debela preja za kvačkanje  ?
  • kvačka primerne velikosti

 

Pripomočki

  • škarje

 

Postopek

Košarico lahko izdelate že z osnovnim znanjem kvačanja. Če se s tem še niste spoprijele, si lahko pomagate z videom, kjer so lepo predstavljene osnove kvačkanja.

In kako izdelate košarico?

Nakvačkate spodnji del košare (v velikosti, ki vam ustreza). Nato nakvačkate še štiri enake stranice. Dolžina stranice mora biti enaka dolžini ene stranice spodnjega dela. Višino izdelate po vaši želji. Vse dele zašijete skupaj in košara je pripravljena. Ni težko, se strinjate? ?

?Moji košari sta velikosti: 15 cm x 15 cm x 9 cm ter 15 cm x 15 cm x 12 cm. Za izdelavo sem porabila en klobčič Hooked Zpagetti preje. Kvačkala sem na kvačko št. 12.

Dodaj odgovor