Kvačkane zverinice

Vezenje. Kvačkanje. Šivanje.
Spretnosti ki jih pripisujemo našim babicam.
A vedno bolj opažam, da se jih zelo uspešno lotevaju mladi. Kakšni čudoviti izdelki nastajajo izpod spretnih prstov ustvarjalk in ustvarjalcev. ?

Ker se svojih ustvarjalnih projektov vedno lotevam ob navdihih in z jasnim ciljem, se je nosečnost izkazala za odlično obdobje obujanja znanja kvačkanja. Želja po čisto unikatni igrači ki bi spremljala malega junaka od rojstva dalje, je ponovno zbudila zanimanje za to spretnost.

Med iskanjem ideje in navodil za zverinico sem naletela na čudovito knjigo Kvačkane zverinice by Kerry Lord. Z vsako stranjo sem se bolj in bolj navduševala nad vsemi zverinicami. Vau! Kako čudoviti izdelki. Nove ideje. Zapletene zverice. A vse tko čudovite. Imela bi vse. ?

Ker kvačkala nisem že od osnovne šole. Ja, leta od takrat se ne da prešteti na prste ene roke ?, sem se lotila bolj enostavne zverinice. Nastal je zajček. Preprost. Lep. Unikaten. Samo moj. Samo za mojega malega princa.

Kvačkanje sem potem nadaljevala z manjšimi izdelki. A k zverinicam se zagotovo še vrnem. Ker me preveč srbijo prstki po še kakšni bolj kompleksni zverinici. Takšni, ki jo bo izbral mali princ. In takrat jo zagotovo delim z vami. ?

? Naslovna fotografija je delo Ujetega trenutka.

Dodaj odgovor