TEST: rezalne šablone AliExpress

Že nekaj let sem navdušena nad mašinico Sizzix Big Shot. In prav zaradi tega se mi v trgovini vedno znova zdi, da imam kakšno rezalno šablono premalo ? Vse so luštne, vse bi lahko kdaj porabila. Ja … kdaj!? S časom sem ugotovila da bolj kot ne, pogosto uporabljam le nekaj šablon, preostale pa so v nekaj letih prišle na vrsto le enkrat ali dvakrat.

Če vem, da bo šablona v uporabi večkrat – sploh črke, številke, krogi, kvadrati, itn … posežem po šablonah Najlepši par, Rayher ali Sizzix. Tokrat pa sem se podala v raziskovanje luštnih, malo drugačnih rezalnih šablon, ki jih prodajajo na AliExpresu.

Test šablon in ocena
Vse šablone sem najprej testirala na 300g papirju. Trije srčki so bili na enem robu ob odstranjevanju malo “zlepljeni” in so potrebovali manjšo pomoč skalpela. Vse ostale šablone pa niso potrebovale nobene pomoči. Med testom nisem opazila nobene razlike med šablono, kupljeno v Sloveniji, ali temi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kljub temu, da šablone niso namenjene rezanju usnja, sem ter tja to vseeno naredim. Ker je kakšen izdelek na usnju pač lepši. Srčki in zvezdice so pri odstranjevanju potrebovale pomoč skalpela. Kar je čisto običajno tudi pri ostalih šablonah za papir, ko jih uporabljam na usnju. Mašnjica in kolo imata preveč drobnih delov za odstranjevanje, zato nista primerna za usnje.

????? ????? ????◻ ?????

 

Šablone lepo izrežejo papir.

Srček in zvezdica dobro režejo tudi tanjše usnje. Pri odstranjevanju izreza od preostalega materiala je potrebna uporaba škarij ali skalpela.

Cena najdrajže šablone slabe 2 EUR, najcenejše malo več kot 0.50 EUR.

Vse šablone sem prejela cca 35 dni po oddanem naročilu.

Srčke bo potrebno kmalu nabrusti.

Nakupovalni vodič
S klikom na posamezno šablono lahko izveste več o izdelku na AliEspressu.

? V članku je predstavljeno mnenje avtorice. Članek ni sponzoriran.

Dodaj odgovor